sila lawat...

Thursday, December 24, 2009

hurm,rse da lme sgt aku x meluahkn rse ati dlm blog nie,b4 nie just msuk tuk jenguk2 kt blog org lain jer...rjin sgt pd smua yg sker mgupdate blog kecuali aku yg skg nie sgt mls..hehehe..sbnarnye aku xde pon topic nk dikongsi sje tpnggil nk mnyibuk je..

26hb hb nie aku blk kg coz wedding aunty aku..thanks 2 kak inasally yg snggup trima temphan kek aku yg nk dihadiahkn pd teh aku..http://inasalybakery.blogspot.com/..kak ina nie byk je lyan kerenah aku sbgai customer cupcake die..1st aku order dlu cheese tart,sgt sedap..:)lg pon kak ina nie dok kt perda BM..so ble aku blk perak kgku aku otw amik je.tp yg sedey pasni cne aku nk order da coz aku kne blk kl da..hope if ade wktu yg mengizinkn aku dpt order lg... lg sorang akak yg snggup lyan kerenah aku tuk mmbuat kek awe ialah kak rani..nasib aku dpt website kak rani tuk buat tempahan cupcake tuk awe di uum.kebetulan k rani dok changlun so senangla dia nk delivery trus ke uum..aku pon sgt2 berpuas hati tgk hasil kerja kak rani..http://bakedecorate2u.blogspot.com/..

sblum aku lupe,ade lg sorg yg aku x sbutkn..hehehe..sory zeha,tlupe lak nk promote zeha..zeha nie x-ittar pj..die nie kire senior aku 1 batch je..urm,kebutulan la mse aku dok cari2 cupcake yg nk dibuat suprise kt kengkwn n bf aku aku tbkak website dier..b4 nie ade gak bekenan nk order kt kak ana sbb cupcake die mmg wt aku jtuh ati sgt2...http://bake-freshly.blogspot.com/..tp xde jodoh aku sbb kak ana xdpt wt delivery..syg sgt2..:(

Last2 aku jmpe la website nie..http://cforcupcakes.blogspot.com/.. akhirnye aku call zeha..nsib dia nk trima order aku..so 1/12/09 aritu die antar kek tuk kwn2 aku..smua puas ati..aku org pling happy sgt mse 2..18/12/09 gak bsday ibab ke 10 thn,zeha gak yg wtkn wlau sbnarnye jdual die da padat..Tq zeha coz byk susahkn zeha..pani nie dyah mmg sign kontrak ngan zeha..TQ

Pape pon tQ sgt pade mereke coz mlayan kerenah customer cm aku nie!!hope bisnes korg lg success..........bye2 nk blk kg da.....

Wednesday, October 21, 2009

tensenye aku....

arini genap r aku duk pnang 11ari..11 ari nie pun kire cm da 11 thn aku stay sini..huhuhu.mak....nk balik!!!!!!!cm nk jerit je kt padang kota 2 aku nk blk uma aku....

aduh..sesaknye jln pnang nie..nk wt cane da kene keje kt sini.nsib diorg anta aku 3 bln je.rse x sbar2 aku nk cptkn 3 bln nie..klu bg kuasa veto sok gak aku nk blk.cm bdk2,huhuu

smlm lg ar,aku nk g cari mknan kdai mlayu...ntah mane aku jauh sesat ntah..perut ni da mndidih da nie,last2 ptah blk je hotel,da 2 on da way nk blk nsib r aku x kne langgar ngan bepuluh2 motor ngah race..bengangye rase..rase kl lg x bhaye..sory la,aku bkan kutuk penang..aku sker gak kt sini..dulu pun aku pnah je dok tp sberang prai r..jln kt pulau nie mmg aku fail sgt nie bru nk blaja tp tiap kali aku kuar je nk blaja jln msti ade je insiden yg wat aku ilang mood...

cm arini lak,kire bgn je pg ngat aku x lewat nk g bkfast,so ngan begegasnye aku pun nk turun r bwh,nsib r hafiz tnye aku wktu bkfast abis kul bpe..tgk2 jam blk mak ai da kul 11..mati2 aku ngat bru kul 10..aduh mlepas r nk mkn..urm aku g komtar mkn kfc,tp sblum 2 aku g kdai topap,so nk cpt bli jela kad topap tp yg bengang nye nk masuk kad topap xleh kod z sah la plak..

so abis mkn aku g blk kdai 2 tp aku sedih r cra cina 2 yg jual kad topap 2 ckp kt aku..last2 dia suh aku g maxis center area perangin mall..so dgn ati yg sedey aku g gak r..nsib r x jauh sgt..da smpai sne,lg skali aku jd bengang..apela customer service nie x pndai lgsung nk tlg aku..last2 die ckp u "nk selesai masalah u senang saja lo,u bli je kad topap lain then i masukkan kt u"....bengang yang amat2 aku rase!!!!!!!!!!bodonye...cmtu aku pon tau x payah aku jalan dlm ujan..hurm hangin aku..last2 blk je hotel n call hafiz tmpt penyembuh sakit ati aku..nsib ade hafiz tmpat sgala2 utk aku..thanks beby!!

Saturday, September 26, 2009

smangatnye aku.........


huargggggggghhhhhhhhhh............

ngantoknye,rse x ckup tdo..urm arini 1st pagi aku stelah 2 ari aku off day..

rase btenaga sesangat..hehehe.mne x nye 2 ari off day aku mmg spend time kt uma jerk x g memane pon..urm mlm td fmily aku bru jer smp uma dr taiping..rse riuh jap uma da smmgu uma aku spi jer sjak diorang blk kg....

arini aku dtg keje awl x cm slalu..5.30 pg td aku da kuar uma..mama pon heran slalu aku liat jer nk g keje..huhuhu..azam pas raye.urmsmp je rhat jap xde org dtg lg pon..nmpak sha mmbe aku kt lobi A..ciannye muke ngantuk.xpela pas nie dia leh blk tido da..pg nie cm biase msuk baris n g post msing2..cm biase aku 1st duty kne jga gate..huhuhu..byknye event pg nie..dlm dok hapy tp rse x best skit coz arini buah ati aku xde,cik hafiz ni cmfirm tdo nie..kag col kang kacau lak..lntak r die bkn slalu dpt tdo lme ...............

yg bestnye smbil keje aku dpt lg tgk tnaman aku kt farm village..hehehe.wah byknye duit aku..klu realkn besh!!!xpe la x dpt jd usahawan real usahawan dlm game pon jd..hurmmmm..

Monday, August 31, 2009


Haaaaaaaaallllllluuuuuuuuuuuu....


merdeka!MerdekA!!!!!!........


diam x diam da msuk bln merdeka da..hurm.......


so aku nk wish hapy merdeka day pada smua warga malaysia...tp aku kne keje r.huhuuhuhu!!!!!!lme gler aku x bkak blog aku nih..da bkurun da,berabuk,bdebu n besawang da blog aku,huhuhu.......rse last aku update pon bln march dlu...


aku sbnarnye bru jerk blk dr mmantapkn fizikal n mental aku nie..tp rasenye mental aku nie yg byk tcalar..hahaha..hurm 2 sbb aku xleh nk on blog aku nie..rndu bngat,sjak2 keje nie lg la x mnentu mse aku..ntah cne lak mlm nie aku ade mse nk bkak blk blog aku nie..


sbnarnye,aku keje mlm nie tp ye ar keje mlm bkn r bz ssgt cm keje siang ari..nie kire aku thap cipan kebosanan r nie..hehehe..leh lak pasword email aku lupe,nsib r pnjam bdk mne ntah tnpa pngetahuan die..urm 2 kire aku pnjam ke curik erk??urm pape jela t raye aku mntak maap r..




Wednesday, March 25, 2009

blk kg!!!!!!!..........

yeyehhhhhhhhhh bkl kg,best woooooooooo bkl kg halaman aku kt taiping perak..lame benor aku x blk ,yela lastpon time raye dlu..huhuhuuh..nie pon idea mak aku la suh blk knonnye nk aku rest kt kg pas dmam nie..lgpon ade sbab gak nape aku blk,1st coz aku rndu opah aku n 2nd coz teh aku tunang..so tgahari 2 gak aku blk ngan adik2 aku naik bus..3 jam stengah akhirnye smpai gak..huhhhhhhuuuuuuuuuuuuu...


nie la halaman kg aku......bersih lak aku tgk..hehehehe


cici yg montel ngan idham..kire spupu kamceng dier la...
sanggup lak si idham nie nangis suh maktam anta die blk kg smata2 nk jmpe cici.


hahaha,kerusi antik opah aku..dlu uma papan kire nie la kerusi pling opah aku jaga skg
cian je aku tgk da angkat letak dpan.x lame lg kne cmpak buang la plak...nie la org ckp
kire abis madu sepah dbuang ar nie..


nie hall kg aku,slalu nie jd port cucu2 laki lepak n port bdk laki tdo..


hall nie aku sker,snang nk golek sana sini..nie kire tmpt fmily smua kumpul tgk tv..time nie nmpak kmas jerk tp siap la klu smua family blk cm pasar pon ade..tmbah time nk tdo dr dpan smp la abis hall pnuh dgn toto cucu pmpuan tdo..makbapak tdo blk kire privacy skit.



nie lak hall tuk bdk2,kire snang dkt ngan dpur.diorg lapo trus cri mknan sndiri.huhuu



nie opah aku,da x larat gagah lg nk msk..adus,cm x caye je org lain leh wat..






























aku n cendawan........

nie blakang umah opah aku,cm uma pnjang nie sbnarnye tmpt cndawan..tmpat nie mmg gelap je klu x cmne cndawan nk tmbuh..so tiap2 ari nie la keje aku kutip cndawan,refill bekas baru n tgk klu ade baja yg rosak..kali nie cm byk je rosak,maybe baja yg angah rudin aku beli x elok kot or tmpt cndawan nie kotor.yang aku blaja la slama jd tukang kutip cndawan,b4 nk msuk umah cndawan nie kasut kene tnggalkan coz tkut kne cndawan jangkitan kuman.diri pon kne bersih gak..




nie la cndawan yg bru nk tmbuh..


nie benih cndawan..nie kire bru lg,blum tmbuh pon lg...

nie la keluasan umah cndawan dr sudut dlm umah..






cndawan yg da di keluarkan dr benihnya..pas da dikuarkan cndawan,pmukaan atas bnih 2 kne bersihkan and diikan smula tuk kuarkan cndawan baru.benih nie sbenarnye serbuk kayu.


nie la opah aku, xleh dok diam nak gak wat..yela dier pon busan gak klu x de bnde nk wat..



hasil kutipan cendawan aku..hehehe.so cndawan yg elok leh la jual kt pmbekal cndawan dgn harga tolak rm0.80..pasar jual rm2.00...tp klu org bli kt uma ktorg jual rm1.00..





















Tuesday, March 10, 2009

hi,kembali lg aku di sini..rase lme sgt2 aku tggalkn blog aku nie..cm x tjaga da oleh aku...sbnrnye bkn aku myepi or g btapa mne2 tuk cari ilham cume byk bnda yg aku lalui dlm 2-3 mggu nie..1st things time aura mood nk mnulis dtg pc aku lak wat prob..hancus rase,huhuhuhu....line fon uma aku xleh nk on coz kne sambar petir so pc aku xleh nk fungsi da...kne la tggu org tmnet dtg tuk repair bnde yg rosak..bile smua da ok aku ngat smgat nk post mmbara blk tp tup2 aku lak jatuh sakit..amik ko dmam 1 mggu..nie la gara2 nk sgt sakit,xpenah2 aku sakit teruk cmni..mrase la duk wad 2 ari..huhuuuu..nk ckp dggi leh jd gak la..tp aku xde pon simptom2 di kaitkn dgn dggi...x tahan ble kne amik darah 2-3 jam skali amik darah smp naik fobia da aku..darah aku ni lak asal plak malu2 lak nk kuar,ssh bebenor..x yah nk beli gelang da aku tgak bekas kne cucuk nie pon da ade bntuk cm glang kt tgn aku...hahahah..sok last day aku berulang skali lg ke hukm tuk amik darah,hopefully xde pape da n aku leh idup spt aku yg lu..lg pon da byk subject aku tggal jenuh aku nk kejar..k la mama aku da bising soh msuk tdo..biasela skg ngah sakit,aku masih dlm pgawasan nurse2 di uma(akak&mama) so kne dgr ckp skit..:)hehehe...




aku,yg tlantar di katil wad....cm x sakit pon???huhuhuhu